top of page
tuinkamer, serre aanbouw, serre uitbouw, veel glas, veel daglicht, tussenwoning, Duurzaam, energie neutraal, doordacht bouwen, de 3d ontwerper, architectuur, architect, ontwerpbureau, bouwkunde ontwerpbureau, architectenbureau, bijzondere vormgeving

Monument & tuinkamer versterken elkaar

Opdrachtgever:   Particulier

 

Oplevering:   mei 2017

 

Soort werkzaamheden:

Bouwkundig ontwerp • OmgevingsvergunningBegeleiding prijs en contractvorming aannemerBouwbegeleidingOplevering

Modern en monumentaal ontmoeten elkaar

Het ontwerp voor deze tuinkamer is voortgekomen uit de vraag om een aanbouw te creëren voor een nieuwe eetruimte en een keukenopstelling. De huidige structuur van de plattegrond is verlengd, oftewel de middenlijn van de en suite deuren en plafonds zijn doorgetrokken in de nieuwe, moderne gevel van de aanbouw. Het originele achtergevelkozijn, waar in de jaren 60 de deuren en een tussenkalf zijn geplaatst, zijn verwijderd. Hierin zijn openslaande deuren geplaatst in de stijl van het monument.

Ondiepe stadstuin gaat naadloos over in woning

Om maximale beleving tussen tuin en woning te laten ontstaan is er voor gekozen Om de gevel en dakconstructie zo uit te voeren dat wanden, vloeren en constructie elementen van buiten naar binnen door zijn gezet. Daar waar gevelglas het dak glas ontmoet is de boven stijl van het kozijn weggelaten voor optimaal zicht op de enorme beuken boom in de tuin. Als je hier zit, ben je buiten. Heerlijk!

bottom of page