top of page
tuinkamer, overkapping, luxe overkapping, veel glas, veel daglicht, genieten van uitzicht, levensloopbestendig, Duurzaam, energie neutraal, doordacht bouwen, de 3d ontwerper, architectuur, architect, ontwerpbureau, bouwkunde ontwerpbureau, architectenbureau, bijzondere vormgeving

Levensloop bestendig
wonen in een oase

Opdrachtgever:   Particulier

 

Oplevering:   april 2015

 

Soort werkzaamheden:

Bouwkundig ontwerp • OmgevingsvergunningAanbestedingBouwbegeleidingOplevering

De tuinkamer als middelpunt 

Al bij de eerste kennismaking was het voor mij duidelijk, deze uitbouw gaat zich richten op de prachtig diepe tuin op het zuidoosten. Met de wens om op de begane grond een slaapkamer + badkamer te creëren en een ruimte te maken die echt licht zou zijn kwam het ontwerp proces op gang. In het ontwerp is de keuze gemaakt om het slaapvertrek en de badkamer parallel aan de perceelsgrens te leggen, zo richt het glasvlak van de slaapkamer en de tuinkamer zich maximaal op de diepe tuin. De verdraaiing in de plattegrond die ontstaat met de woning wordt opgevangen door de ruimte van de tuinkamer, die als verbinding fungeert tussen wonen en slapen.

Het uitzicht vanuit de tuinkamer is net een schilderij waar je deel van uit maakt.

De tuinkamer is zo vormgegeven dat deze optimaal zicht heeft op de diepe achtertuin. Door de het dak van de veranda te integreren in de constructie van de tuinkamer en dit te versterken met inbouwspots, die binnen en buiten in 1 lijn liggen, ontstaat er een grenzeloze overgang met de tuin. Hier kun je uren zitten en gewoon van je af kijken.

Leuk detail is de hemelwaterafvoer, deze is verwerkt in de kolommen van de veranda.

bottom of page