top of page
duurzame uitbouw, verbouw, aanbouw, veel daglicht, verbinding met tuin, kantoor aan huis, heteren, Duurzaam, energie neutraal, doordacht bouwen, de 3d ontwerper, architectuur, architect, ontwerpbureau, bouwkunde ontwerpbureau, architectenbureau, bijzondere vormgeving

Duurzaam genieten met een mooi uitzicht

Opdrachtgever:   Particulier

 

Oplevering:   sept 2019

 

Soort werkzaamheden:

Bouwkundig ontwerp • Omgevingsvergunning • Aanbesteding • Bouwbegeleiding • Oplevering

Zoektocht naar maximale buiten beleving creëert een open gevel die buiten naar binnen brengt.

De bestaande woning had een traditionele indeling en minimale daglicht openingen. Zo ontstond er een gesloten plattegrond waarbij het prachtige uitzicht helemaal vergeten werd. De bijzondere ligging en het weidse uitzicht gaf direct richting aan het ontwerp.

Een plek waar je tot rust komt, en buiten beleeft in alle seizoenen.

De woonkamer is opgedeeld in 2 zones met een aangrenzende “open” keuken. Vanuit iedere ruimte is er uitzicht op de landelijke omgeving gecreëerd. Door diverse raamvensters en openingen op ooghoogte te maken zal men altijd 180 graden uitzicht op de horizon hebben. Daar waar je in de woonkamer iets meer terug getrokken bent om rustig tv de kijken kun je in de tuinkamer letterlijk buiten de woning stappen en bevindt je je midden in de natuur.

Energetische wijzigingen.

De verduurzaming van deze woning hebben wij middels een warmtepomp en laagtemperatuur verwarming op een beter niveau gebracht, waarbij in de toekomst gebruik gemaakt kan worden van zonnepanelen om eigen energie op te wekken. De dure propaangas tank vanwege het buitengebied is daarmee verleden tijd. De nieuwe glas gevels zijn uitgevoerd in tripel glas, en alle nieuwe wanden en vloeren zijn hoogwaardig geïsoleerd.

bottom of page