top of page
aanbouw, herindeling, veel daglicht, praktisch ontwerpen, veranda, overkapping, buitenhaard, luxe, Duurzaam, energie neutraal, doordacht bouwen, de 3d ontwerper, architectuur, architect, ontwerpbureau, bouwkunde ontwerpbureau, architectenbureau, bijzondere vormgeving

Aanbouw en herindeling maakt ruimte voor gasten

Opdrachtgever:   particulier

 

Oplevering:   aug 2014

 

Soort werkzaamheden:

Bouwkundig ontwerp • Omgevingsvergunning 

• Aanbesteding Oplevering

Tuingerichte woning, met een duidelijke scheiding tussen privé- en gastenverblijven

De woning heeft een bijzondere transformatie ondergaan zowel wat de structuur als gevelindeling betreft. Door de nieuwe indeling is het mogelijk om gasten voor een langere periode te ontvangen, terwijl het privé wonen hier los van staat. De keuken is daarin de centrale ontmoetingsplek geworden. Om tijdens het verblijf van gasten toch rust en privacy te kunnen vinden is er op de eerste etage een woonstudio gerealiseerd, bereikbaar met een tweede trap.

Lichtinval en tuinbeleving als uitgangspunt

De centrale keuken met eetgedeelte is voorzien van veel glas, waarbij het houten binnen plafond doorloopt naar buiten, evenals de keramische vloertegels. De openslaande tuindeuren onder de veranda leiden naar een prachtige plek om tijdens zomeravonden buiten te eten. En om later op de avond lang te blijven zitten bij het knapperende haardvuur van de buitenhaard.

bottom of page