• Ontbijten in een bijzondere uitbouw met veel daglicht

    • Opdrachtgever: particulier
    • Oplevering: Medio juni 2019
    • Soort werkzaamheden: Bouwkundig ontwerp. Aanbesteding. Bouwbegeleiding. Oplevering.
De oude originele schuur wordt in ere gehouden en glas verbindt oud en nieuw.

De bestaande doorzonwoning welke was voorzien van een aanbouw / bijkeuken was donker en gesloten. Daarbij stond de originele schuur zo op het kavel dat er bijna geen zon de woning binnen kwam, met name in het voor en najaar en de winter.

De zon naar binnen gebracht, wanneer er behoefte is.

De plattegrond van de woning is zo aangepast dat er twee plekken ontstaan waar men een zitplek kan creëren. Op de tuin gericht of meer naar binnen gekeerd. De keuken en de eet plek liggen prachtig aan de tuin met een hoge glazen gevel die op een heel natuurlijke wijze licht naar binnenbrengt. Doordat dit licht gefilterd wordt door de aanwezige bomen geeft die schaduw binnen een bijzonder effect.

Energetische wijzigingen.

Om deze woning te verduurzamen hebben wij laagtemperatuur verwarming toegepast. De nieuwe glas gevels zijn uitgevoerd in tripel glas, en alle nieuwe wanden en vloeren zijn hoogwaardig geïsoleerd. Daarnaast is de woning thermisch gecompartimenteerd zodat alleen verwarmt wordt daar waar de vraag is. De ventilatie is decentraal geregeld met warmte terugwinning. Klaar voor de toekomst, met mogelijk een warmtepomp.

(Foto's volgen nog van dit bouwproject)